Logo bredavandaag.nl
Beeld Astrid Boot
Beeld Astrid Boot

Aithra Award: 'Kinderopvang meer dan een beetje oppassen'

  Nieuws

PRINSENBEEK - Vrouwen met een topfunctie. Zes zijn er genomineerd voor de Aithra Awards vanwege hun ondernemerschap en talent. Bij toeval begon Astrid Boot een eigen kinderopvang, nu runt ze vijf kinderdagverblijven. Ze is genomineerd voor de Belofte Award, een prijs die wordt uitgereikt tijdens een heus gala dat aanstaande zaterdag plaatsvindt in Holland Casino.


Boot werkte in de kinderopvang en ze hoorde dat er in Prinsenbeek veel kinderen op de wachtlijst stonden. “In een dorp weet je gewoon wat er speelt. En toen mijn familielid begon over een leegstaande loods ben ik eens over een eigen kinderopvang gaan nadenken.”

Eerst plaatste ze een advertentie en daar kwamen veel positieve reacties op binnen. “Ik zou direct met anderhalve groep kunnen beginnen. Maar uiteindelijk heeft het nog twee jaar geduurd voor Bellefleur open kon”, vertelt Boot. Dat was in december 2003. “En toen begon de crisis net en kwamen er maar vier kinderen naar de opvang.” Inmiddels komen er wekelijks zo’n vierhonderd kinderen naar de vijf locaties van Bellefleur.

Een bezoekje van de Airthra-jury heeft Boot ook al gehad. “Die kwamen met verwonderde blikken binnen omdat het zo rustig was. Maar door leeftijdsgebonden groepen aan te houden zitten de kinderen ongeveer in het zelfde ritme. En dat geeft de leidsters ook rust.”

Een kinderopvang is meer dan een beetje oppassen, dat wil Boot graag benadrukken. “De leidsters zijn allemaal opgeleid en houden de ontwikkeling goed in de gaten.” En dat is ook bij de gemeente opgevallen. “We mogen nu ook voorschoolse educatie geven. Kinderen met een achterstand worden dan via het consultatiebureau naar ons doorverwezen. We zijn al jaren bezig met dat programma, dus het is fijn dat het nu ook officieel erkend is.”

De Stichting Aithra heeft als doel het met elkaar in contact brengen van ondernemende getalenteerde vrouwen in het gebied Midden en West-Brabant en de Noord Kempen van België met als doel de zichtbaarheid, loopbaanmogelijkheden en het ondernemerschap van deze vrouwen en of hun maatschappelijke betekenis voor deze regio te stimuleren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief