Logo bredavandaag.nl
De startbijeenkomst voor buurtpreventie in de wijk Kievitsloop. foto Jelle Willers
De startbijeenkomst voor buurtpreventie in de wijk Kievitsloop. foto Jelle Willers

Breda vindt colportage-actie Securitas 'zeer ongepast'

  Nieuws

HAAGSE BEEMDEN - De gemeente heeft beveiligingsbedrijf Securitas op de vingers getikt. Het bedrijf ging recent langs deuren in de Muizenberg (Haagse Beemden) waar het gemeentelijke project Buurtpreventie wordt gestart, om beveiligingsproducten te slijten.


Securitas bood in naam van het project Buurtpreventie alarminstallaties en andere producten en diensten aan. De actie is tegen het zere been van bewoners, stadsmariniers en de gemeente omdat het bedrijf verder geen link heeft met de gemeente, die de Buurtpreventieprojecten uitrolt.

De gemeente heeft Securitas inmiddels aangegeven de actie ‘zeer ongepast te vinden’. “Dat een bedrijf met commerciële diensten een link legt met een gemeentelijk project als Buurtpreventie, kan niet”, legt een woordvoerster van de gemeente uit. “Als het bedrijf er mee doorgaat, bekijken we of we andere stappen kunnen ondernemen.”

Op de website voor de verschillende Bredase Buurtpreventieprojecten wordt al gewaarschuwd voor de activiteiten van Securitas.

Stadsmariniers Carla Doorman en Harrie Bus zijn op de hoogte gesteld van de praktijken. Volgens Bus is het niet de eerste keer dat Securitas ‘aggressieve verkoopmethoden toepast’. In de wijk Overkroeten zou het bedrijf al eens langs de deuren zijn geweest. Bus sprak een medewerker er op aan waarna Securitas beloofde haar verkopers op de werkwijze aan te spreken.

Eric Haverkamp van Bewonerscomité Muizenberg spreekt van ‘een zeer kwalijke zaak’. “Het is niet de eerste keer dat ze dit doen”, stelt Haverkamp. “Het lijkt wel alsof ze via de media precies in de gaten houden waar Buurtpreventieprojecten opgezet worden. Natuurlijk een zeer kwalijke zaak dat zij ook de insteek “Buurtpreventie” naar de bewoners toe gebruiken, alsof het een aanvulling is op het project van de gemeente.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief