Geen officiële Harley Dag, wel Harleys. En veel politie in Breda. foto Thaddeuz
Geen officiële Harley Dag, wel Harleys. En veel politie in Breda. foto Thaddeuz

Partijen zwijgen over gesprek horecamacht criminelen

  Nieuws

BREDA - Zowel de gemeenten Breda als Enschede en het Landelijk Parket doen geen uitspraken over een vertrouwelijke bijeenkomst van vorige maand over de toenemende macht van criminelen in de horeca, onder andere in Breda.


Vijftien gemeenten en het Landelijk Parket voerden een vertrouwelijk overleg over de aanpak van criminaliteit in de horeca, zo schreef NRC Handelsblad na een interview met hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg. Criminelen zouden door afpersing en bedreiging een machtspositie in de horecasector hebben opgebouwd.

Het overleg lijkt in het verlengde te liggen van de acties die de politie en het OM al eerder opzetten tegen onder anderen motorclub Satudarah in Zundert. Op 18 oktober viel een grote politiemacht binnen bij het clubhuis. Ook daar werd een aantal leden verdacht van afpersing van Bredase horeca-eigenaars.

Geen van de partijen brandt zich aan inhoudelijke uitspraken die de revue passeerden in het overleg in Utrecht. “We doen hier geen mededelingen over”, zegt Michael Haase, woordvoerder van de burgemeester van Enschede Peter de Oudsten, voorzitter van de bijeenkomst.

Zijn Bredase collega Van der Velden stelt echter dat het overleg ging om de verschillende partijen ‘te informeren over het onderwerp’. “De burgemeester is niet bij het overleg aanwezig geweest”, zegt een woordvoerder van de gemeente Breda. “Het was een bijeenkomst om eens van gedachten te wisselen en elkaar proberen te informeren. Maar dat doen we ook op het gebied van voetbal. Het onderwerp waar nu over gesproken is, is natuurlijk wel actueel."

Het Landelijk Parket en de Bredase burgemeester weten nog niet wanneer een volgend gesprek wordt gehouden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief