Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Wethouder, Werther en omwonenden in gesprek over uitbreiding Mastbosch Hotel

  Nieuws

BREDA - Het speelt al jaren, maar voorlopig is er nog geen duidelijkheid. Ondernemer Peter Werther wilt zijn Mastbosch Hotel graag uitbreiden. Om dat mogelijk te maken zijn er meer parkeerplekken nodig. Daarover moet Werther binnenkort gaan praten met wethouder Bergkamp en omwonenden.


Dat is de uitkomst van de vergadering van de Raadscommissie van dinsdagavond, waar de parkeerproblematiek aan de Ruitersboszijde van het Mastbos besproken werd. De omwonenden zien de uitbreiding van de parkeergelegenheid namelijk niet als positief. De huidige parkeerplaats biedt net voldoende ruimte voor bezoekers van het hotel annex zalencentrum dat 50 slaapkamers telt, en voor bezoekers van het bos.

Werther is al jaren bezig met het voorbereiden van de uitbreiding. De Bewonersvereniging Ruitersbos en de Stichting Vrienden van het Mastbos zijn het niet eens met de manier waarop die uitbreiding wordt vormgegeven.

Wethouder Bergkamp concludeerde dat er te veel over elkaar en te weinig met elkaar werd gesproken. Op verzoek van verschillende fracties gaat hij in gesprek met de partijen. Daarnaast merkte hij op dat er naast de parkeerproblematiek rondom het hotel een breder parkeerprobleem is rondom het Mastbos. 

Wanneer een eventuele uitbreiding van start kan gaan weet Werther nog niet. “Ik sta in principe overal voor open, maar het moet financieel wel haalbaar blijven. Ik heb er nu rekening mee gehouden dat het anderhalf jaar duurt voordat ik kan beginnen. Daarin heb ik ook een gang naar de Raad van State meegenomen”, zegt Werther. De ondernemer ziet het liever anders gaan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief