Logo bredavandaag.nl
Kantoor WonenBreburg Schorsmolenstraat, 1 augustus 2016.
Kantoor WonenBreburg Schorsmolenstraat, 1 augustus 2016. (Wijnand Nijs)

Geen huurverhoging voor duizenden huurders WonenBreburg

  Nieuws

BREDA - Zo’n 14000 huurders van WonenBreburg krijgen per 1 juli geen huurverhoging. Een gedeelte krijgt zelfs huurverlaging en bijna 9000 huurders krijgen een verhoging van 0,3 procent. Dat meldt de woningcorporatie donderdag.


De huurverhoging is in lijn met het ondernemingsplan van WonenBreburg, waarin staat aangegeven dat de huren de komende jaren gemiddeld met maximaal de inflatie worden verhoogd. Dat is de 0,3 procent huurverhoging die een deel van de huurders gaat krijgen.

“We vragen alleen een huurverhoging aan huurders waarvan de huidige huur het verste weg van de streefhuur ligt of aan huurders met een hoger inkomen. Huurders zijn per brief geïnformeerd”, aldus WonenBreburg.  Een klein deel van de huurders krijgt een huurverhoging van 2,9% of 4,3%, afhankelijk van de huidige huur. Het gaat om huurders met een hoger inkomen dan 40.349 euro per jaar.

Vorig jaar waren er 5000 huurders die geen huurverhoging kregen, een gedeelte daarvan kreeg huurverlaging. De nieuwe huurprijzen zijn goedgekeurd door de huurdersvertegenwoordiging van de corporatie.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief