foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Nieuwe invulling voor klooster Schorsmolenstraat

  Nieuws

BREDA - De gemeente Breda en Stichting Het Klooster hebben op woensdag 10 mei een overeenkomst ondertekend, die een nieuwe invulling van het klooster aan de Schorsmolenstraat mogelijk maakt.


In het voormalig kapucijnenklooster wil Stichting Het Klooster een woon- en werkgemeenschap voor drie professionele begeleiders en twaalf bewoners vestigen. “Dat zijn mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats meer hadden en door het leven en werken in het klooster weer kunnen re-integreren in de maatschappij. Het gaat niet om mensen met psychische of verslavingsproblemen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Ook komt er in het klooster een eenvoudig restaurant, een oefenruimte voor circusartiesten, taartenbakkerij met verkooppunt, verhuur van vergaderruimtes, een bed en breakfast en een theetuin.

“Een belangrijke verandering is dat de tuin die altijd verborgen bleef, wordt opengesteld voor publiek. Het klooster wordt verbouwd met behoud van alle monumentale waarden”, aldus de woordvoerder. Er komt geen nieuwbouw, alleen twee serres tegen de gevel aan de kant van de tuin.

“Het Klooster geeft mensen die uit dakloosheid komen een plek om aan hun toekomst na het klooster te werken. Het is tevens een plek waar de mensen kunnen genieten van de sfeer van het gebouw en de tuin. Een combinatie van ambacht, cultuur en horeca doet recht aan waar de Kapucijnen paters voor staan”, aldus initiatiefnemer Paul Brockhus van Stichting Het Klooster.

 

FOTOSERIES