Sanne van der Mooren

Nachtnet Bus stopt met pilot vanwege onvoldoende vraag reizigers

  Nieuws

BREDA - De provincie Noord-Brabant en deelnemende gemeenten hebben besloten de pilot Nachtnet Bus stop te zetten. Er maken te weinig reizigers gebruik van het Late Nachtnet Bus op vrijdag- en zaterdagnacht, blijkt uit een tussentijdse evaluatie. De Uitbus Breda blijft wel rijden.


Vanaf 1 juli rijden er geen nachtbussen meer in de weekenden tussen 02.00 uur en 04.00 uur tussen Rotterdam - Dordrecht - Breda -Tilburg - Eindhoven en Utrecht - ‘s Hertogenbosch - Eindhoven.

De nachtbussen tussen Tilburg – Waalwijk en ’s-Hertogenbosch trekken wel voldoende reizigers in het weekend en die lijnen worden daarom per 1 juli opgenomen in de reguliere dienstregeling. Ook de Uitbus Breda blijft rijden. Deze dienst maakt geen onderdeel uit van het pilot.

De pilot Late Nachtnet met bussen ging op 19 december 2015 van start als alternatief voor het Nachtnet met treinen van de NS. Eerder hadden de provincie en de gemeenten Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Breda, Tilburg en Dordrecht al besloten dat voortzetting van Nachtnet met treinen vanwege de benodigde jaarlijkse subsidie van 700.000 euro niet haalbaar was.

“Gedurende het eerste jaar maken op vrijdag 150 en op zaterdag zo’n 265 reizigers gebruik van de nachtbussen. Alleen met carnaval en tijdens een groot evenement als het concert van Guus Meeuwis in het PSV-stadion zien we een piek. Buiten deze bijzondere momenten blijven bussen grotendeels leeg”, aldus Gedeputeerde Christophe van der Maat.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief