Update: Grote brand schuimrubberfabriek Mijkenbroek (foto's en video) | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Vinnie de Laat
brand

Update: Grote brand schuimrubberfabriek Mijkenbroek (foto's en video)

  Nieuws

BREDA - In een pand aan de Mijkenbroek is een grote brand uitgebroken. De brandweer is massaal uitgerukt en bestrijdt de brand met zo'n vijftig brandweerlieden. De zwarte rookwolken zijn vanuit grote delen van Breda te zien.


Het gaat om Polyvlok BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren en ontwikkelen van binnenkussens voor de meubelindustrie. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is uitgebroken. Twee medewerkers hebben laten weten dat zij overhaast het pand hebben moeten verlaten. In 1997 is Polyvlok ook getroffen door een brand. Het pand, destijds gevestigd in Teteringen, brandde volledig af. Het bedrijf is daarna in Breda opnieuw begonnen.

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB) meldt dat er geen personen meer aanwezig zijn in het pand. De brandweer zet in om om uitbreiding naar naastgelegen panden te voorkomen, aldus VRMWB. Bij de brand is sprake van veel rookontwikkeling. VRMWB heeft een NL-alert verzonden en adviseert ramen en deuren gesloten te houden. Daarnaast adviseert de Veiligheidsregio ventilatiesystemen uit te schakelen. Kort voor 13.00 uur werd de alert voor een tweede keer verzonden. Geadviseerd werd ook binnen te blijven in de gebieden waar de rook overtrekt. De brand is in heel Breda te zien. De rookwolken trekken over Breda-noord, Haagse Beemden en Terheijden.

Bekijk meer foto's

Bekijk meer foto'sVeiligheidsregio MWB on Twitter

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief