Plaatsing statushouders in Koetshuis, ondanks rechtszaak

  Nieuws

BREDA - De gemeente overweegt om de huisvesting van 46 statushouders in het Koetshuis in Bavel op te starten, ondanks de rechtszaak die omwonenden hebben aangekondigd.


De gemeente kan niet anders, betoogt wethouder Patrick van Lunteren, anders lopen de wachttijden voor statushouders te veel op. “Hiermee lopen we risico dat de statushouders weg moeten na de uitspraak, maar de nood is hoog.”

Eerder al gingen bezwaarmakers in hoger beroep. De 23 bezwaarmakers, woonachtig in de omgeving van het Koetshuis, vinden de nieuwe bestemming niet passend. “Met de komst van de statushouders verdubbelt het aantal bewoners in het gebied bijna”, leest het bezwaar. Ze vrezen voor het verdwijnen van het landschappelijke karakter en de rust.

In november vorig jaar kocht de gemeente het pand aan de Seminarieweg voor 875.000 euro. In zijn nieuwe functie moet het Koetshuis dienen voor de huisvesting van 46 statushouders. Het gaat om vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de leeftijd tot 27 jaar en wachtend op gezinshereniging.

 

FOTOSERIES