Zilver voor leerlingen Stedelijk Gymnasium op science-wedstrijd

  Nieuws

BREDA - Drie leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda hebben een zilveren medaille behaald bij de vijftiende EUSO in Kopenhagen.


EUSO is een wedstrijd waarbij leerlingen problemen oplossen die biologische, natuurkundige en scheikundige aspecten bevatten. Dit jaar deden 24 Europese landen mee met in totaal vijftig teams van drie leerlingen.

Tido Houtepen, Daan Hoogers en Sean Camps van het Stedelijk hadden de internationale finale bereikt door in januari bij de nationale eindronde als tweede te eindigen. In totaal hebben in Nederland 175 havo- en vwo-teams geprobeerd een plek in de internationale finale te bemachtigen.

In Kopenhagen eindigde een Hongaars team op de eerste plaats. De prijzen werden uitgereikt door Joachim, de prins van Denemarken en minister van Onderwijs, Merete Riisager.

Het doel van de EUSO is leerlingen te enthousiasmeren voor natuurwetenschappen en technologie, ze uit te dagen het beste uit zichzelf te halen en ze in contact te brengen met gelijkgestemde leerlingen uit andere Europese landen.