Sanne van der Mooren

Baby geboren in Arriva bus 115 in Breda

  Nieuws

BREDA - Tijdens een busrit met lijn 115 op de Markendaalseweg in Breda is  zondagavond 21 mei een baby geboren. De moeder en de baby, een jongetje, maken het volgens Arriva goed en zijn na de geboorte met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De chauffeur herkende tijdens de busrit bij de vrouw tekenen dat er iets aan de hand was, laat de woordvoerder van Arriva weten. “Onze chauffeur heeft daarom via onze verkeersleiding zowel de hulpdiensten als de Arriva-toezichthouders ingeschakeld en zijn bus zo snel mogelijk aan de kant gezet.”

Toen ging alles in sneltreinvaart. “Onze toezichthouders waren na de geboorte als eerste ter plaatse en hebben de instructies van het ambulancepersoneel via de telefoon opgevolgd.” De navelstreng werd afgebonden met een schoenveter en er werd een sjaal om het kindje gewikkeld.

Kort daarna arriveerde de ambulance en zijn moeder en baby in goede omstandigheden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren zo’n vijftien reizigers in de bus aanwezig. “Wij zijn als Arriva op zoek naar een passend cadeau, want geboren worden in een Arriva-bus is natuurlijk een hele bijzondere gebeurtenis”, aldus de woordvoerder.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief