Binnen Breda deze zomer decor van Tour du Jour | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Binnen Breda deze zomer decor van Tour du Jour

  Nieuws

BREDA - De overkapping van Binnen Breda - de oude Vismarkt -  is deze zomer het decor van de Tour du Jour. Het wielerprogramma met Wilfred Genee en Michael Boogerd als presentatoren aan tafel, wordt vanaf 30 juni drie weken lang uitgezonden vanuit de Haven.


Volgens eigenaar van Binnen Breda, Sander Vermunt, is RTL letterlijk op de fiets bij het restaurant terecht gekomen. “Gemeente Breda heeft RTL benaderd om het programma naar Breda te halen. RTL is toen met de gemeente een rondje gaan fietsen langs een aantal locaties in de stad.” RTL heeft gekozen voor Binnen Breda, omdat het restaurant een monumentale overkapping heeft. Het programma hoeft zo geen tenten neer te zetten.

Er komt een podium met een tafel waar de presentatoren aan zitten en daaromheen het meubilair van Binnen Breda als publieksopstelling. “Om aanwezig te zijn bij de uitzending kan men kaartjes kopen via RTL. Als mensen gewoon willen eten op het terras dan kan dat ook, mits ze van te voren reserveren. Na het eten kunnen ze blijven zitten voor de uitzending.”

“Deze kans overkomt je niet zo snel, ik heb het dus meteen aangegrepen.” Vermont heeft zelf ook een link met wielrennen. De broer van mijn opa is oud-wielrenner Rini Wagtmans. Vroeger zat ik met mijn vader regelmatig voor de tv om de tour te volgen.”

Het programma is vanaf vrijdag 30 juni tussen 20.00 en 21.00 uur te zijn bij RTL7.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief