Perry Roovers

Breda met opening Fanzone klaar voor UEFA Women’s EURO 2017

  Nieuws

BREDA - Breda is een van de zeven speelsteden van het EK Voetbal voor vrouwen en dat wil de stad weten ook. Wethouder Boaz Adank opende zondagmiddag officieel de hiertoe speciaal in het leven geroepen Fanzone in de Willemstraat, tussen het Centraal Station en stadspark ’t Valkenberg.


In de Fanzone vinden de komende tijd tal van activiteiten plaats. 's Avonds worden de wedstrijden op een groot scherm uitgezonden en overdag zijn er voor de jeugd (bal)spelletjes. Bijzonder is het drijvende speelveld in de singel. Hierop worden allerlei wedstrijden gespeeld. Ook vertrekt vanaf de Fanzone de zogenaamde Fanwalk naar het Rat Verlegh Stadion in Breda. 

In de poulefase worden op 17, 20, 23 en 26 juli wedstrijden gespeeld in het Rat Verlegh Stadion, de thuishaven van NAC. Op donderdag 3 augustus wordt in Breda eveneens een halve finale gespeeld. De Fanzone in Breda op deze dagen telkens van 12.00 uur tot 23.00 uur  geopend, net als tijdens de wedstrijden van de Leeuwinnen, de kwartfinales en de andere halve finale en de finale.