Waterschap Brabantse Delta in top-3 Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Waterschap Brabantse Delta in top-3 Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017

  Nieuws

BREDA - Waterschap Brabantse Delta is geëindigd in de top-3 van Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017. Staatsbosbeheer mag zich winnaar van de competitie noemen.


Dat is maandagavond bekendgemaakt in de Ridderzaal in Den Haag. “Het behalen van de top-3 is een geweldige waardering voor ons werk”, aldus een trotse Hein van Stokkom, secretaris-directeur van Waterschap. “Een knappe en eervolle prestatie, waarop alle medewerkers trots mogen zijn.”

Uit 178 inzendingen werden Waterschap Brabantse Delta, Stadsregio Parkstad Limburg en Staatsbosbeheer als de drie beste overheidsorganisaties van het jaar 2017 aangemerkt. De jury motiveerde haar keuze voor Waterschap Brabantse Delta daarbij als volgt:  “Waterschap Brabantse Delta is volgens de jury is een moderne overheidsorganisatie die midden in de samenleving staat. Het waterschap vindt de juiste balans tussen belangen van samenleving, milieu, economie, efficiency en effectiviteit. Hierbij staat duurzaamheid voorop. Het waterschap besteedt bij uitstek tijd aan een actieve betrokkenheid van de omgeving. De werkfilosofie kenmerkt zich door de verantwoordelijkheid laag in de organisatie te leggen. Hierdoor krijgen medewerkers de ruimte, in ruil hiervoor wordt persoonlijk leiderschap en verantwoordelijkheid van hen gevraagd. Deze manier van werken heeft ervoor gezorgd dat de organisatie zich transformeert van een bureaucratisch en hiërarchische gestructureerde werkomgeving  naar een open en transparante organisatie”. 

De Verkiezing van Beste Overheidsorganisatie wordt georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement. De verkiezing is bedoeld om van elkaar als overheidsorganisaties te leren, door goede ideeën en initiatieven te delen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief