Addo Sprangers

Man (34) berooft vrouw (57) van pakje shag

  Nieuws

BREDA - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden die een vrouw had lastig gevallen. Hij had haar ook haar een pakje shag afhandig gemaakt.


Om 2.15 uur kwam er een melding van de Doornboslaan dat er een vrouw om hulp riep. Ze bonsde op de ramen. Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar de bewuste plek. Daar troffen ze een geëmotioneerde vrouw aan. De vrouw verklaarde dat ze op straat was lastiggevallen door een man. Hij had haar om een sigaret gevraagd. In eerste instantie wilde ze die wel aan hem geven en ze ging er daarom eentje draaien voor hem. De man rukte de shag echter uit haar handen en pakte haar vast. Ze voelde dat hij haar mee wilde trekken. De vrouwe rukte zich hierop los en rende weg. Ze bonsde op de ramen van woningen en riep om hulp.

Signalement

Al eerder, om 00.30 uur, controleerden agenten een man op de Luikstraat. Een getuige had gemeld dat er een man over een muur was geklommen. De agenten troffen inderdaad een man aan. Hij had een flesje GHB in zijn zak en gaf ook aan dat gebruikt te hebben. Het flesje GHB is door de agenten in beslag genomen en de man mocht verder zijn weg vervolgen op zijn fiets. Het slachtoffer van de beroving aan de Doornboslaan, een 57-jarige vrouw uit Breda, gaf een signalement van de man. De agent herkende het signalement als dat van de man die hij eerder die avond had gecontroleerd. Na een korte zoekslag door de wijk werd een 34-jarige inwoner uit Baarle-Nassau aangehouden op verdenking van de straatroof. Hij reed op een fiets die mogelijk van diefstal afkomstig is. Bij het leegmaken van zijn zakken kwam het bewuste pakje shag boven. De verdachte is naar het bureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief