Namen van genomineerden Sportgala Breda bekend

  Nieuws

BREDA - Wie mogen zich straks het Vrouwelijke Sporttalent, het Mannelijke Sporttalent, de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg en de Sporter met een Beperking van het Jaar 2017 noemen? Het jaarlijks terugkerende Sportgala Breda, deze keer op donderdag 22 februari 2018 in het Chassé Theater, geeft daar straks op feestelijke wijze antwoord op.


Voor alle genomineerden breekt hoe dan ook een uiterst spannende periode aan. De Bredase Sportman van het Jaar 2017 zal in ieder geval worden aangewezen uit het volgende drietal: tennisser Matwé Middelkoop (zegereeks in ATP-toernooien), judoka Roy Meyer (brons op NK judo) en hockeyer Floris Wortelboer (EK-debuut voor Nederlands mannenhockeyteam). Op de titel Bredase Sportvrouw van het Jaar 2017 wordt aanspraak gemaakt door wielrenster Sophie de Boer (winnares wereldbeker veldrijden), atlete Anne van de Wiel (zilver op NK meerkamp senioren) en turnster Femke van Brunschot (zilver op NK turnen).

Voor de titel Sporttalent van het Jaar 2017 wordt er, net als bij voorgaande edities, onderscheid gemaakt middels een mannelijke- en vrouwelijke categorie. Tijdens de komende editie van het Sportgala Breda maken in eerstgenoemde categorie wielrenner Axel Roks (Nederlands jeugdkampioen), atleet Julian de Leeuw ()Nederlands kampioen speerwerpen) en voetballer Richelor Sprangers (definitief doorgebroken bij NAC en inmiddels international voor Haïti) kans op de titel. In de vrouwelijke categorie zijn genomineerd voetbalster Caitlin Dijkstra (inmiddels aanvoerster Oranje onder 19), volleybalster Demi Korevaar (voor Oranje debuterend op EK) en beachvolleybalster Emi van Driel (zilver op EK). De nominaties in de categorie Sporter met een Beperking gingen naar werper Albert van der Mee (twee plakken op NK Masters), wheeler Bart Pijs (drie medailles op NK) en handbiker Mischa Hielkema (Nederlands kampioen). Voor de titel Sportploeg van het Jaar 2017 ten slotte zijn nominaties toegekend aan het damesteam van VV Bavel (promotie naar hoofdklasse en bekerwinst), triathlonvereniging Breda (promotie naar eredivisie) en NAC (promotie naar eredivisie).

Tijdens het Sportgala Breda 2017, dat gehouden wordt op donderdag 22 februari 2018 vanaf 20.30 uur in het Chassé Theater, worden het Vrouwelijke Sporttalent, het Mannelijke Sporttalent, de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg én de Sporter met een Beperking van het Jaar 2017 in het zonnetje gezet. Het evenement is gratis toegankelijk. Surf voor meer informatie over het Sportgala Breda naar www.sportgalabreda.nl

FOTOSERIES