Logo bredavandaag.nl

'Laat die broodjeszaken lekker open tot 5 uur'

  Opinie

OPINIE - "Je kent het wel, het is vier uur en ineens gaan de lichten aan in de discotheek. Je net van de schrik bent bekomen, omdat het meisje met wie je de laatste uren mee hebt lopen dansen, er in het licht net wat minder mooi uitziet."


Door Eddie Förster

"Dan loop je naar boven voor je jas. Als je eenmaal je jas hebt en je nog een laatste keer naar de wc bent geweest, loop je eindelijk om kwart over 4 naar buiten. Natuurlijk heb je honger, je twijfelt alleen nog of het een Turks broodje döner wordt of toch gewoon een frietje speciaal. Om 10 voor half 5 loop je vastbesloten binnen voor het broodje döner.

Er staat een flinke rij, mensen dringen en het personeel van de Turkse zaak probeert paniekerig zo snel mogelijk al die dronken mensen te bedienen. Nog twee wachtenden voor je, de geur van de heerlijke pizza’s, die ze toevallig ook in de Turkse tent serveren zorgt ervoor dat je bijna pijn in je buik krijgt van de honger.

Net als je aan de beurt bent gebeurt het, de Turkse eigenaar schreeuwt door de zaak dat iedereen er uit moet: ‘’er wordt niets meer geserveerd, allemaal naar buiten anders krijg ik een boete’’ schreeuwt de eigenaar met een buitenlands accent. Je probeert nog alle mogelijke argumenten die je nog na al dat bier kunt verzinnen in te brengen, maar ze zijn vastbesloten.

Met een lege maag verlaat je de zaak, terwijl de klanten die nog net wat te eten hadden gekocht in de regen moeten staan eten. Wanneer je besluit om naar je fiets te lopen, zie je twee andere teleurgestelde klanten met elkaar ruziën. Dit kan toch nooit het idee zijn van de sluitingstijden.

Aanstaande donderdag buigt de raadscommissie Bestuur zich over de sluitingstijden van de broodjeszaken. De JOVD Baronie van Breda wil dat de sluitingstijden zo snel mogelijk worden verruimd. Een verruiming naar 5 uur lijkt ons een prima plan, om te zorgen dat klanten op een rustige manier hun eten kunnen bestellen en op kunnen eten.

Iedereen die zich rond de broodjeszaken misdraagt of op een andere manier voor overlast zorgt, mag wat ons betreft direct mee naar het bureau voor een ‘’Weekendje Weg’’. Zij die overlast veroorzaken hard aanpakken en zij die na het stappen een hapje willen eten juist alle vrijheid ervoor geven.

Breda wil de meest gastvrije stad van Nederland worden, laten we hopen dat dit ook geldt voor dat laatste half uur."

Dit artikel verwoordt de mening van Eddie Förster, voorzitter JOVD Baronie van Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief