Dronken bestuurders van de weg geplukt

  Politie

BREDA - Op verschillende plaatsen in Breda heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag dronken automoblisten van de weg gehaald.


Op de Claudius Prinsenlaan was het rond half vier 's nachts raak. Een 20-jarige automobilist uit Aalburg werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 360 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat de man een "beginnend" bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd.
Een uur eerder moest een 21-jarige automobilist uit Scherpenisse zijn rijbewijs inleveren, nadat bleek dat deze beginnende bestuurder op het bureau 715ug/l blies. De politie hem en zijn auto op de Graaf Hendrik III Laan aan. De automobilist verklaarde dat hij tijdens de rit de controle over de auto verloor, waarna hij tegen een verkeersbord reed. De auto kwam in de berm tot stilstand. Op het bureau verklaarde hij vijf tot zes flesjes bier te hebben gedronken.

Rond middernacht controleerden agenten in de Liesstraat een 19-jarige automobilist uit Oost-Souburg. Een indicatieve blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de man 570 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook deze beginnende bestuurder mocht zijn rijbewijs achterlaten. De politie vorderde het in.