Logo bredavandaag.nl

Vernieler bushokje loopt tegen de lamp

  Politie

BREDA - Een alerte getuige heeft vrijdagavond de politie een 18-jarige vandaal in handen gespeeld die een bushokje op de hoek van de Zwijsbergenstraat / Lunenburgstraat had vernield.


Agentreden werden bij de verkeerslichten op de Marialaan aangesproken door een bestuurder van een auto, een 36-jarige Bredanaar, die naast hen stond. De man vertelde dat hij zojuist getuige was geweest van een bushokje. Volgens de man was de dader met twee andere jongens weggefietst. De agenten zijn in de omgeving gaan zoeken. Ook de getuige ging speuren. Hij trof de groep jongens aan op het Valkeniersplein waar ze een supermarkt binnen gingen. De vandaal werd er door de politie op aanwijzing van de getuige uitgepikt terwijl hij in de rij stond te wachten. De agenten hebben de behulpzame getuige gecomplimenteerd met zijn handelen.

De verdachte, een 18-jarige knul uit Rijsbergen, legde aan het bureau een bekennende verklaring af. Hij vertelde dat hij stoer wilde doen naar zijn vrienden. Hij was achter het bushokje gaan staan en had met zijn elleboog de ruit ingeslagen. Dezelfde verdachte is vier maanden geleden ook al aangehouden voor vernieling van een auto. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vandaal.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief