Een helikopter die werd ingezet tijdens de zoektocht naar een ontsnapte verdachte. foto Wijnand Nijs
Een helikopter die werd ingezet tijdens de zoektocht naar een ontsnapte verdachte. foto Wijnand Nijs
schietpartij

Zoektocht met helikopter na schietpartij

  Politie

BREDA - Met een helikopter met groot zoeklicht speurde de politie vannacht naar een persoon die verdacht word betrokken te zijn bij een schietpartij op het bedrijventerrein Weidehek in de Haagse Beemden.


Het schietincident vond woensdagavond plaats. De politie laat weten dat het nog volstrekt onduidelijk is wat de aanleiding van het incident is.

Tijdens het onderzoek op locatie werden kogelgaten geconstateerd. “Het blijft nog vaag wat precies gebeurd is. Er zijn schoten gelost, waarvan in ieder geval een waarschuwingsschot.”, aldus een woordvoerder van de politie.

Op het bedrijventerrein werden een 37-jarige inwoner van Bemmel en 35-jarige man uit Arnhem aangetroffen. Beiden werden opgepakt.

Later in de nacht werd nog een auto aangehouden door agenten die ook op weg waren naar de melding. Ze zagen het voertuig met twee mannen die zich verdacht gedroegen toen ze de politiewagen opmerkten.

De auto werd langs de kant gezet. Een van de twee inzittenden wist te ontkomen, waarbij een van de agenten een waarschuwingsschot loste. De andere man, een 41-jarige man uit Utrecht, kon alsnog gearresteerd worden.

Naast de helikopter werden ook agenten met honden ingezet om de vierde verdachte op te sporen, zonder resultaat. Uiteindelijk werden drie arrestaties verricht.

Grotere kaart weergeven