Logo bredavandaag.nl

Auto-inbraakgolf in centrum Breda

  Politie

BREDA - Vannacht is er in het Centrum van Breda in zeker 15 auto's ingebroken. Het gaat om auto's die geparkeerd stonden op het parkeerterrein Achter de Lange Stallen, Nonnenveld en Vlaszak.


De politie heeft nog naar de dader(s) uitgekeken, maar de zoekactie had geen resultaat. Wel bleek dat een benadeelde de dader overlopen had. De auto-inbreker was gewond, want er werden bloedsporen aangetroffen.

Rond 03.00 uur werd een auto-inbraak gemeld op de Vlaszak waarbij een inbreker was betrapt door de eigenaar van de auto. De melder vertelde dat hij het raam van het rechtervoorportier kapot was geslagen en dat hij een man zag zitten in zijn auto die bezig was met het openbreken van zijn middenconsole. De eigenaar van de auto vertelde dat hij de inbreker uit het voertuig had getrokken.

Hij had de dief los gelaten toen die naar zijn binnenzak greep. De dader sloeg op de vlucht. De benadeelde beschrijft de dader als een man met een Noord Afrikaans uiterlijk, leeftijd circa 35-45 jaar, met een normaal postuur. Hij droeg een donkerrode jas. Bij de auto werden bloedsporen aangetroffen, de dader heeft zich kennelijk verwond.

Later bleek dat er ook op andere locaties in dezelfde omgeving in auto's was ingebroken. De politie vermoedt dat dezelfde dader ook daar heeft toegeslagen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief