Logo bredavandaag.nl
hennepkwekerij

Hennepruimdag: 684 planten, 21 kilo wiet en 1500 joints

  Politie

BREDA - Tijdens een hennepruimdag ging de politie dinsdag meerdere panden in het werkgebied binnen. In een pand in de Boschstraat werd ruim 15 kilo hennep, bijna 6 kilo hasj en bijna 1500 joints. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging.


De politie kwam de drugs op het spoor aan de hand van een anonieme melding. In het pand werden een 46-jarige man uit Den Hout en een 50-jarige man uit Breda aangehouden. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld.

In een woning aan de Arenberglaan werd een kwekerij met 384 hennepplanten aangetroffen. In twee ruimten van de woning werden planten aangetroffen. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding. De stroom in de woning bleek illegaal te zijn afgetapt. De stroom is door de energiemaatschappij afgesloten.

De 26-jarige eigenaar van de woning is aangehouden. Hij verklaarde dat hij in verband met financiële problemen de kwekerij had opgezet. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.
In een woning aan het Buitenerf werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 300 hennepplanten. De planten stonden op de bovenverdieping van de woning. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Ook hier was sprake van diefstal van stroom.

Op het moment van het binnentreden door de politie was er niemand aanwezig in de woning. De bewoner(s) zullen later door de politie worden gehoord in verband met de kwekerij. In een woning aan de Fellenoordstraat werden de resten van een hennepdrogerij aangetroffen, maar was geen drugs meer aanwezig. De politie controleerde het pand naar aanleiding van onder andere een warmtemeting.

Ook in een pand in de Boschstraat werd niets aangetroffen. Het pand was de politie opgevallen omdat het pand hermetisch was afgesloten. Een warmtemeting was eerder positief en men besloot een kijkje te gaan nemen. Er bleek wel met de energiemeter te zijn geknoeid. Hiervoor is Enexis ter plaatse geweest.

In een woning aan het Buitenerf werden restanten van een hennepkwekerij aangetroffen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief