Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

'Wegpiraat' knalt op drie auto's op Nieuwe Kadijk

  Politie

HOGE VUCHT - Een 22-jarige Bredase automobilist is zondagmiddag kort voor 16.30 uur aangehouden, nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval op de kruising Nieuwe Kadijk-Kapittelweg.


De man reed achterop drie andere auto's die voor een verkeerslicht wachtten. Alle vier betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. Bij de Bredanaar is een bloedproef afgenomen, het vermoeden bestaat dat hij onder invloed was van GHB.

Ook had hij geen rijbewijs. Dat werd eerder dit jaar ingevorderd wegens rijden onder invloed. Volgens een getuige gedroeg de bestuurder zich asociaal op de weg en zou hij al voor het ongeval enkele rode verkeerslichten hebben genegeerd. De Bredanaar zelf was zich van geen kwaad bewust.

Een 40-jarige fietser uit Hoeven werd zondagmiddag rond 17.00 uur aangehouden wegens dronken deelnemen aan het verkeer. De man was op de Hoevenseweg in een bocht rechtdoor gefietst en knalde tegen een muur; een getuige belde de politie.

Toen agenten poolshoogte namen, werd de Hoevenaar vervelend en begon de agenten te beledigen. Omdat hij zichtbaar dronken was, werd de Hoevenaar meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 880 ug/l, exact vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief