Aanleiding schietpartij blijft vooralsnog giswerk | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Aanleiding schietpartij blijft vooralsnog giswerk

  Politie

IJPELAAR – De mogelijke oorzaak van de schietpartij op het woonwagenkamp aan het Rijnauwenhof houdt de gemoederen bezig. De geruchtenstroom is in volle gang. Bij de schietpartij kwam een jongen van twaalf om het leven in een kogelregen.


Het Algemeen Dagblad en Novum baseren hun artikelen op gesprekken met buurtbewoners. Volgens het AD en Novum gaat het om zes gemaskerde mannen die de woonwagen van de vader van het 12-jarige slachtoffer hebben doorzeefd met kogels. De daders handelde uit wraak volgens het artikel in het AD.

Het zou gaan om perikelen die zijn ontstaan nadat een grote wietkwekerij was opgerold in Etten-Leur, waarvoor vijf Bulgaren zijn opgepakt.

“We houden overal rekening mee, maar er is geen bewijs daarvoor. De media moeten zelf weten wat ze opschrijven. Wij zeggen iets anders dan zij, maar we sluiten niets uit”, aldus een woordvoerder, die ook aangeeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen te hebben. Die politie heeft omwonenden bevraagd over de gebeurtenissen woensdagavond.

De politie laat weten dat ze een grootschalig onderzoek zijn gestart. 25 man onderzoekt de zaak. Inmiddels zijn twee voertuigen in beslag hebben genomen die eventueel iets met de zaak van doen hebben. Het onderzoek loopt nog.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief