Uitvaart Danny: Media, Harleys en veel politie | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Uitvaart Danny: Media, Harleys en veel politie

  Politie

PRINCENHAGE – De Tuinzigtlaan is woensdagmorgen volledig afgesloten voor het verkeer. De uitvaart van de vorige week doodgeschoten 12-jarige Danny Gubbels trekt honderden familieleden, vrienden, bekenden en andere belangstellenden richting Zuylen. Maar uit veiligheidsoverwegingen ook veel politie.


Politie in uniform en in burger zijn alom aanwezig, rijden rond en posten op de invalswegen. Het zijn de strenge voorzorgsmaatregelen die worden getroffen tijdens de uitvaart van het slachtoffer van de brute schietpartij op het woonwagenkamp aan het Rijnauwenhof in de IJpelaar.

Langzaam stroomt het terrein van het uitvaartcentrum vol. Auto’s rijden af en aan. Veel mensen komen te voet, stelletjes, maar ook grote groepen van dertig personen zijn lopend. Handen worden geschud en bedrukte blikken voeren de boventoon. Ze wachten op wat komen gaat.

Er wordt grote belangstelling van de media verwacht, waarvoor de politie een speciaal persvak heeft geplaatst. Drie camerateams en een tiental fotografen komen op de begrafenis af. Geen beelden van gezichten wordt met nadruk verzocht. Dit alles naar wens van de familie die in rust afscheid wil nemen.

Inmiddels verzamelen zich tientallen belangstellenden. Op de scooter of fiets passeren ze Zuylen, waarna de nieuwsgierigheid wint en ze blijven staan. Her der klinkt er commentaar of verontwaardiging, maar uit alle opmerkingen blijkt medeleven voor het jonge slachtoffer.

Dan arriveert de rouwstoet. Zes Harley Davidsons van een motorclub begeleiden de lijkwagen, waarin het lichaam van Danny in een witte kist wordt vervoerd. Daarachter, op korte afstand, rijden de volgwagens met de naaste familie.

Het geroezemoes onder de aanwezigen verstomt. Daar is hij dan, het onschuldige slachtoffer van een onwerkelijke gebeurtenis die nog maar een week geleden plaatsvond.

Enige momenten later, zo gauw de stoet is gepasseerd worden de scooters gestart, de pedalen van de fietsers in gang gezet en de camera’s ingepakt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief