http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/2010-08-16/wietkwekerij-veroorzaakt-woningbrand-update
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/2010-08-16/wietkwekerij-veroorzaakt-woningbrand-update

Man aangehouden na brand in wietkwekerij (update)

Politie

HAAGSE BEEMDEN - Een wietkwekerij in een woning aan de Peerdsbroek veroorzaakte dinsdagmiddag een brand op de zolder. De bewoner is aangehouden.

De politie arresteerde de 36-jarige bewoner die brandwonden had aan beide handen en kennelijk zelf geprobeerd had de brand te blussen. Hij probeerde nog te vluchten maar werd achterhaald.

Agenten gingen ter plaatse na een melding dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Peerdsbroek. Volgens de melder was de bewoner nog binnen. De dienders zagen dat er aan de achterzijde zwarte rook uit de eerste en tweede verdieping kwam.

Aan de voorzijde van het pand waren de rolluiken naar beneden. De agenten bonkten op de voordeur. Uiteindelijk deed de 36-jarige bewoner open. Hij weigerde zijn woning te verlaten en liep met versnelde pas weer naar binnen. Vervolgens zagen agenten dat hij aan de achterzijde het huis verliet. Ze zijn hem achterna gegaan en hebben hem in de tuin staande gehouden.

De brandweer ontdekte tijdens de bluswerkzaamheden dat er op de eerste verdieping in twee ruimten een hennepkwekerij zat. De brand was vermoedelijk ontstaan in een koolstoffilter en vervolgens overgeslagen op de bedradring en de houten bebording. Hierop is de verdachte aangehouden.

Agenten zijn met hem naar het ziekenhuis gegaan om de brandwonden te laten verzorgen. Medewerkers van het Elektriciteitsbedrijf constateerden dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. Er zal dan ook aangifte van de diefstal van stroom gedaan worden. De stroomvoorziening werd daarom afgesloten.

Er bleken 326 hennepplanten te staan. De kwekerij is geruimd. De schade aan de woning lijkt mee te vallen.