foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Overal op kledingzaak; overvallers spoorloos (update)

  Politie

CENTRUM - De binnenstad van Breda is maandagmorgen opgeschrikt door een grote politieinzet na een overal op Men at Work in de Houtmarktpassage. Met een zwaar bewapend arrestatieteam werd jacht gemaakt op overvallers van kledingzaak Men at Work. De politie sloot korte tijd een gijzeling niet uit. tegen kwart voor twaalf werd de actie afgebroken. De daders zijn spoorloos.


Het arrestatieteam betrad rond half twaalf de Houtmarktpassage, om later onverrichter zaken naar buiten te komen. De overvallers waren niet aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder was de inzet van het arrestatieteam noodzakelijk. "In dit soort gevallen moet je het zekere voor het onzekere nemen", aldus de woordvoerder. Vermoedelijk zijn de overvallers kunnen ontsnappen nadat de medewerkers van kledingzaak Men at Work uit het pand gevlucht waren.

Bij de eerste meldingen ging de politie ervan uit dat de overvallers nog in de winkel aanwezig waren en dat het mogelijk zou gaan om een gijzeling. Daar bleek dus tegen kwart voor twaalf geen sprake van. Op basis van de eerste aannames besloot de politie zwaar in te zetten. Een arrestatieteam met bivakmutsen en automatische wapens arriveerde daarom rond elf uur en tegen half twaalf de winkelpassage in te gaan. Op dat moment was al wel duidelijk dat het niet om een gijzeling ging. De politie sloot toen niet uit dat de overvallers mogelijk nog wel in de zaak waren. Twee medewerkers van de Men at Work vluchtten eerder het pand uit.

Vanwege de overval was een groot deel van de binnenstad afgezet voor het publiek. Met linten zijn de Eindstraat, Karnemelkstraat, Houtmarkt en Ginnekenstraat afgezet. Op de stoep aan de Houtmarkt staat een auto, blijkbaar achtergelaten.

Het is onbekend of er iets buitgemaakt is. "Dat zijn we nu aan het uitzoeken."

Fotoalbum van politieactie.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief