Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Tasjesrovers op scooter maken slachtoffers in Breda

  Politie

BREDA – Tot tweemaal toe werden zaterdag twee personen op bijna identieke wijze slachtoffer van een paar tasjesrovers op een scooter. Het gaat om een vrouw uit België en een meisje uit Breda.


Een 54-jarige vrouw uit België werd zaterdagmiddag omstreeks 17.45 uur van haar tas beroofd. De vrouw had boodschappen gedaan en liep op de stoep in de Robijnstraat. Op een gegeven moment naderde er een bromfietser van achteren.

Ze stapte nog naar rechts om de brommer ruimte te geven In het voorbij gaan greep de bestuurder echter naar de boodschappen tas. Daarbij vielen diverse spullen uit de tas over straat. Het lukte hem om de tas los te trekken en weg te rijden in de richting van de Smaragdstraat.

Van hem ontbreekt op dit moment ieder spoor. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Ze was niet gewond geraakt maar uiteraard wel geschrokken en boos. Diverse getuigen hebben het misdrijf zien gebeuren en verklaringen afgelegd over het signalement van de dader en wat ze gezien hadden.

Een van hen is zelfs nog tevergeefs hardlopend achter de dader aangegaan. Aan de hand van de aangifte en de getuigenverklaringen stelt de politie in nader onderzoek in.

Om 18.25 uur werd een 17-jarige meisje van haar handtas beroofd. Ze fietste op dat moment in de Heusdenhoutsestraat. Het slachtoffer droeg oordopjes om naar muziek te luisteren en werd zodoende erg verrast door de dader. Ze had hem niet horen aankomen op zijn scooter.

Ze kreeg een duw waardoor ze ten val kwam. In de val greep de dader haar handtas en reed weg in de richting van de Epelenberg. Omdat het allemaal erg snel en onverwacht gebeurde, kon het slachtoffer maar weinig vertellen over het signalement van haar belager.