Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

‘Duikvlucht’ mislukt na achtervolging politie

  Politie

EMER - Agenten zagen vrijdagnacht een gestolen auto rijden. Toen ze achter de auto aan reden reed de bestuurder met hoge snelheid weg en vloog uit de bocht. Daarna doken de twee verdachten in het nabij gelegen water.


Het ongeval vond plaats aan de Emerparklaan, alwaar de inzittenden wegrenden richting de Emerput. Een van hen is met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald en aangehouden voor heling.

Agenten zagen vrijdag om 03.15 uur de auto rijden op de Backer en Ruebweg. Het kenteken van de auto werd opgevraagd en deze bleek gestolen te zijn. Toen de agenten achter de auto aan wilde rijden ging deze er met hoge snelheid vandoor.

Hier vloog het voertuig uit de bocht en sprongen de twee inzittenden uit de auto, renden weg en doken de bosjes bij de Emerput in. De agenten zetten de achtervolging in en troffen aan de oever kledingstukken aan, wat erop wees dat de twee het water in waren gesprongen.

De brandweer kwam ter plaatse met een boot en de politie ging met een warmtecamera op zoek naar de twee mannen. Om 04.40 uur werd door middel van de camera een man in het water aangetroffen, die alleen met zijn gezicht boven het water kwam.

uit kwam. De man was onderkoeld en uitgeput. Hij gaf zich over en werd met een reddingsklos uit het water gehaald. Er werd een ambulance opgeroepen om de man te onderzoeken. De 23-jarige man uit Den Haag is naar het ziekenhuis vervoerd voor
behandeling en controle en is, nadat hij op temperatuur was gekomen, vervoerd naar het politiebureau voor verhoor.

De tweede man werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de gestolen auto in beslag genomen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief