Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Frontale botsing scooters: 22-jarige zwaargewond

  Politie

BREDA - Bij het scooterongeval op het Walpad, het fietspad parallel aan de Backer en Ruebweg, zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee scooterrijders gewond geraakt. Een van beiden, een 22-jarige Bredanaar, moest meteen geopereerd worden.


Het ongeluk gebeurde om 01.00 uur. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de beide scooterrijders elkaar tegemoet kwamen en frontaal met elkaar in aanrijding kwamen. In eerste instantie werd ondersteuning van de
traumahelikopter verzocht, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.De twee slachtoffers werden door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht.

Daar werd bij de 22-jarige Bredanaar een gekneusde long, gescheurde lever en gezichtsletsel vastgesteld. Deman moest direct geopereerd worden. De andere bestuurder, een 17-jarige Bredanaar, liep een gebroken schouder en arm op.

Uit de verklaring van een getuige en de aard van het aangezichtsletsel maakt de politie op dat de 22-jarige vermoedelijk de verplichte valhelm niet heeft gedragen ten tijde van het ongeval.

In het ziekenhuis is van beide slachtoffers op verzoek van de politie bloed afgenomen. Deze bloedmonsters worden in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op mogelijk sporen van
alcohol, drugs en/of medicijnen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Het Walpad
Grotere kaart weergevenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief