Afbeelding

Moord Danny: Tweede arrestatie in Engeland

Politie schietpartij

BREDA - De politie heeft dinsdagmorgen een tweede verdachte aangehouden in verband met het schietincident medio juli 2010 op het woonwagenkampje aan de Rijnauwenstraat. Bij het incident kwam een 12-jarige Bredase jongen om het leven.

De tweede verdachte is een 29-jarige Engelsman. Hij werd in Leeds op basis van een Europees Aanhoudings Bevel gearresteerd; de man zat al in de gevangenis voor een ander geweldsmisdrijf. Om zijn uitlevering is gevraagd.

Eerder op de dag werd al een 24-jarige Brit in een woning in Amsterdam gearresteerd. Beide mannen worden verdacht van moord cq doodslag.

De politie stelde direct na het schietincident op woensdagavond 14 juli 2010 een team van 25 rechercheurs samen. In het daaropvolgende onderzoek leidde het spoor de afgelopen maanden naar beide verdachten. Behalve de aanhoudingen werden op diverse locaties in Nederland zoekingen gedaan.

Bij de arrestatie van de 29-jarige Engelsman in Leeds werden de Nederlandse rechercheurs geassisteerd door collega's van de Serious Organized Crime Agency (SOCA) van de West Yorkshire Police. Het schietincident kende een voor Nederlandse begrippen extreem gewelddadig karakter. Er werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten.

Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict.