Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Bredanaar mept agent Tilburg

  Politie

BREDA / TILBURG - Een 29-jarige agent van de Tilburgse politie werd zaterdag door een 31-jarige Bredanaar mishandeld tijdens het horecatoezicht in het centrum van Tilburg.


De agent assisteerde na een mishandeling op de Korte Heuvel, waarbij een verdachte opgepakt was. Deze 31-jarige Bredanaar was gearresteerd vanwege de mishandeling van een 22-jarige inwoner van Best.

Het geweld vond plaats in een horecagelegenheid. Het slachtoffer had daarbij verwondingen in zijn gezicht opgelopen en ging naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Hij deed nadien aangifte van mishandeling

De 31-jarige arrestant zat al in de politieauto toen hij besloot om een ontsnappingspoging te wagen. Hij werd agressief en probeerde uit de politieauto te komen. Toen de agent dat wilde verhinderen, deelde de verdachte een kopstoot en enkele klappen uit.

Het lukte de geweldpleger echter niet om weg te komen. Er kwam peperspray aan te pas om hem onder controle te brengen. De agent hield aan het geweld een zwelling op zijn linkerslaap en een bebloede mond op. Ook hij deed aangifte van mishandeling.

De verdachte is een 31-jarige inwoner van Breda. De man werd in een politiecel ingesloten en is in voorarrest gesteld. Hij wordt verdacht van twee mishandelingen.