Moord Danny: Wederom twee verdachten opgepakt | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Moord Danny: Wederom twee verdachten opgepakt

  Politie

IJPELAAR - Een arrestatieteam hield dinsdag in Amsterdam twee mannen van 28 en 43 jaar aan. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident medio juli 2010 op het woonwagenkampje aan de Rijnauwenstraat in Breda. Daarbij kwam de 12-jarige Danny Gubbels om het leven.


De verdenking tegen het tweetal is ontstaan tijdens het onderzoek naar het schietincident. Op drie plaatsen in Amsterdam en in een woning in Eindhoven heeft de politie vandaag doorzoekingen verricht. In verband met de naspeuringen naar de schietpartij zijn nu acht arrestaties verricht. Van de drie eerder aangehouden verdachten zitten er nog drie in voorlopige hechtenis.

De politie stelde direct na het schietincident op woensdagavond 14 juli 2010 een team van 25 rechercheurs samen. Het schietincident kende een voor Nederlandse begrippen extreem gewelddadig karakter. Er werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten. Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief