Nog twee arresties na dood Danny Gubbels | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Nog twee arresties na dood Danny Gubbels

  Politie

BREDA - Een 38-jarige bewoner van Monster en een 37-jarige bewoner van Almere zijn dinsdagochtend gearresteerd. Zij worden in verband gebracht met een bestelbus die ook tijdens de schietpartij op het woonwagenkamp in 2010 aan de Rijnauwenstraat was.


De verdenking van heling en diefstal volgde na een doorzoeking van een loods in Vianen tijdens het onderzoek naar de schietpartij bij een woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda. Tijdens die schietpartij in de zomer van 2010 kwam de 12-jarige Danny Gubbels om het leven.

In de loods werden in september vier gestolen auto's aangetroffen en aanwijzingen dat de bestelauto, die op 14 juli 2010 na de schietpartij in Breda werd achtergelaten, in deze loods is geweest.

Na die schietpartij werden al acht arrestaties verricht. Vijf verdachten zitten daarvoor nog vast. De politie stelde direct na het schietincident op woensdagavond 14 juli 2010 een team van 25 rechercheurs samen.

Het schietincident kende een voor Nederlandse begrippen extreem gewelddadig karakter. Er werd diverse malen met onder andere automatische wapens geschoten. Het rechercheteam sluit niet uit dat de daders verhaal wilden halen bij de bewoners van de bewuste woonwagen, op basis van een zakelijk conflict.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief