http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/43215/2011-02-12/geen-boetes-wegens-glas-op-straatfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/43215/2011-02-12/geen-boetes-wegens-glas-op-straatfoto Erik Eggens

Eis 5 jaar cel voor afsnijden neus met bierpul

  Politie

CENTRUM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 5 jaar geëist tegen een inmiddels 27-jarige verdachte uit Gorinchem. De man wordt ervan verdacht de neus van een Bredanaar te hebben afgesneden met een bierpul tijdens een ruzie in een discotheek in Breda.


Daar ontstond op 1 januari 2011 ruzie tussen twee mannen en het latere slachtoffer. De verdachte sloeg een glazen schenkkan kapot en viel hiermee het slachtoffer aan. Hij raakte de destijds 17-jarige jongen eenmaal in het gezicht en probeerde nog een tweede keer uit te halen. De jongen raakte zwaar verminkt; zijn neus werd met de kapotte bierpul afgesneden.

Volgens het OM heeft de verdachte de aanmerkelijke kans aanvaard dat hij het slachtoffer dodelijk letsel zou toebrengen. “Verdachte heeft met een potentieel dodelijk wapen, een kapotte glazen kan van ruim anderhalve kilo, flink uitgehaald naar het gezicht van het slachtoffer en hem daarbij geraakt. Als de slag in de nek terecht was gekomen, had het slachtoffer geen schijn van kans gehad de klap te overleven”, aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting.

De rechtbank in Breda veroordeelde de verdachte eerder tot 4,5 jaar cel voor poging doodslag. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 5 jaar geëist. De verdachte stelde hoger beroep in tegen het vonnis van de rechtbank.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief