Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dronken Bredanaar aangehouden na negeren stopteken

Politie

ETTEN-LEUR -De politie hield zaterdagnacht 14 januari een 21-jarige man uit Breda aan voor rijden onder invloed. Hij probeerde nog te vluchten, maar gaf zich later toch over.

De politie zag aan de Lage Vaartkant rond 04.40 uur een auto rijden. Na de kruising met de Liesbosweg kreeg de bestuurder een stopteken. Hij gaf gas en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Op het Van Bergenplein maakte de bestuurder een noodstop.

Hij werd aangesproken door de agenten en verklaarde dat hij daar al lange tijd stond. De man overhandigde zijn rijbewijs. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, deed de portiers op slot en wilde er vandoor gaan. Hij is aangehouden. Uit een blaasproef bleek dat hij gedronken had. Omdat de man vermoedelijk ook onder invloed was van cannabis is van hem bloed afgenomen voor een bloedproef.

De man ontkende bij verhoor dat hij had gereden en bleef bij zijn verhaal dat hij en zijn vrienden al enige tijd op de parkeerplaats stonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.