Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)

Bekeuringen tijdens bromfietscontrole politie in Breda

  Politie

BREDA - Bij een bromfietscontrole in Breda heeft de politie donderdag in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven. Ook de Belastingdienst was aanwezig bij die controle waarvan de politie de exacte locatie niet bekendmaakt.


Tijdens de controle is van zeven voertuigen het kentekenbewijs deel 1 A ingevorderd. Vijf keer werd het kentekenbewijs ingevorderd omdat het voertuig veel te hard kon rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u. Twee keer was de bromfiets technisch niet in orde. De kentekenbewijzen zijn opgestuurd naar het RDW. De eigenaren van de voertuigen moeten zelf contact opnemen met het RDW om hun voertuig opnieuw te laten keuren als deze in orde is gemaakt.

De agenten deelden vijf toonbriefjes uit. De bestuurders kregen een week om onder andere een uitlaat en een te gladde band in orde te maken. Als ze zich binnen een week niet met een voertuig was op orde is bij de politie melden krijgen ze alsnog een bekeuring.

De Belastingdienst legde beslag op een auto. Deze is weggetakeld. Ook is er beslag gelegd op vier auto's waarvan de eigenaar nog vier weken de tijd kreeg om zaken op orde te krijgen. Drie bestuurders hebben hun openstaande boete ter plaatse betaald. Deze boetes bedroegen bij elkaar € 1949,-.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief