Politie schiet op wegpiraat in Bredaas centrum | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Politie schiet op wegpiraat in Bredaas centrum

  Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geschoten op een wegpiraat die een stopteken negeerde. De man reed met zijn auto het drukke uitgaansgebied bij de Havermarkt op. Het voorval zorgde rond half vier in de nacht voor veel ophef in het centrum van Breda.


Bij de Nieuwe Prinsenkade werd de 25-jarige Bredanaar door de politie aangehouden. De man raakte bij zijn aanhouding gewond. Hij werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Na de aanhouding werd er in de Haven gezocht naar een mogelijke drenkeling, omdat er volgens omstanders iemand te water zou zijn geraakt. Latere verklaringen maakten duidelijk dat niemand in het water terecht gekomen was, maar dat de vluchters zich konden vasthouden aan de reling.

De wilde tocht begon bij de Vismarktstraat. Via het cameratoezicht zagen agenten dat de man met zijn auto vanaf de Hoge Brug de Vismarktstraat inreed. Vervolgens gaven agenten te paard hem een stopteken en probeerden ze de Reigerstraat te blokkeren. Zij moesten snel opzij gaan om een aanrijding te voorkomen. De automobilist reed vervolgens de erg smalle Schoolstraat in. Uiteindelijk verliet hij het horecagebied waarna hij vanaf de Hoge Brug richting de taxistandplaats reed.
De dollemansrit eindigde op de Nieuwe Prinsenkade. Daar kwam de Bredanaar met zijn auto in aanrijding met een stilstaande taxi.

De man ligt op intensive care in het Amphia. Hij is aangehouden en wordt verdacht van doodslag. De politie doet verder onderzoek. Ook de rijksrecherche doet onderzoek, omdat er door de politie geschoten is. Waarom de man met zijn auto door het uitgaansgebied reed, en waarom hij er vandoor ging toen hij een stopteken kreeg, is nog onduidelijk.

De politie zoekt nog getuigen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief