Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Doorgedraaide Bredanaar (20) dringt woning binnen

Politie

BELCRUM - Een 20-jarige verwarde en agressieve Bredanaar is de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur binnengedrongen in een woning in de wijk Belcrum. Tijdens de confrontatie met de bewoners richtte de overspannen man vernielingen aan. De agenten moesten pepperspray inzetten om de verdachte te kunnen overmeesteren.

De geschrokken bewoners (37 en 42 jaar) deden aangifte van huisvredebreuk en vernieling. Het echtpaar lag te slapen in hun slaapkamer aan de achterzijde van hun woning. Ze werden rond 02.15 uur wakker van gerommel in de achtertuin. Ze keken via het slaapkamerraam naar buiten en zagen toen het hoofd van een man boven de aanbouw uitsteken. Kennelijk stond die man op de schutting.

Even later gooide hij kennelijk met een stoeptegel een raam in van de badkamer en drong daardoor naar binnen. Hij riep daarbij luidkeels 'ze willen me vermoorden'. De bewoners deden de deur van de badkamer open en zagen dat de indringer vernielingen aanrichtte. Hij gooide onder meer spullen op straat. Hij bloedde vermoedelijk vanwege rondvliegend glas bij zijn keel.

Enkele muren waren besmeurd met bloed. Kort hierna arriveerde de gealarmeerde politie die de verdachte onder verzet, met pepperspray hebben aangehouden. De mannelijke bewoner liep tijdens het tumult ook verwondingen op vanwege het rondvliegende glas. De verdachte, een bekende van de politie, is in verzekering gesteld.