Update: Twee gewonden bij schietpartij restaurant Boschstraat | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Update: Twee gewonden bij schietpartij restaurant Boschstraat

  Politie

CENTRUM - Bij een schietincident in de Boschstraat in Breda zijn rond tien voor half zes op nieuwjaarsdag twee mannen gewond geraakt. Een slachtoffer (37) liep een schotwond op in zijn been toen er door de voordeur van restaurant Zenza werd geschoten. De andere man (24) werd geraakt door rondvliegend glas.


Er werden meerdere schoten afgevuurd op de glazen voordeur van de horecagelegenheid. Er waren op dat moment nog circa 40 tot 50 bezoekers in het pand aanwezig. De woordvoerder spreekt van een ernstige zaak. "Het is nogal wat als er geschoten wordt op een zaak waar zoveel mensen aanwezig zijn."

De 37-jarige man uit Rotterdam werd door een kogel geraakt in zijn linker onderbeen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een andere bezoeker (24) bleek in zijn oog geraakt door rondvliegende glassplinters en ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. In de gevel van het restauarant waren diverse inslagen zichtbaar, in zowel de kozijnen, als in het glas.

De politie kan op dit moment niets vertellen over de aanleiding van het misdrijf of over wie de daders zijn. Agenten namen direct van de belangrijkste getuigen verklaringen op. Daarnaast werd van de meeste aanwezige personen de personalia genoteerd.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 – 88 44 te melden. Het onderzoeksteam zou graag in het bezit komen van eventueel beeldmateriaal (foto's en/of filmpjes) dat is gemaakt rond het tijdstip van het vuurwapengeweld. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief