Afbeelding
Politieteam Weerijs

Familieruzie op en na vrijmarkt Princenhage

Politie vechtpartij

PRINCENHAGE - De politie heeft een 29-jarige man uit Breda en zijn 25-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden. Dat gebeurde zondagavond rond 20.30 uur in de Heuvelstraat. Het tweetal zou eerder op de dag betrokken zijn geweest bij een ruzie annex vechtpartij op de vrijmarkt in de wijk Princenhage. De ruzie zou zich 's avonds hebben voortgezet op de kruising van de Oosterstraat en de Demerstraat.

Een 23-jarige vrouw uit Tilburg meldde zondag aan de politie dat ze die middag rond 14.00 uur op een markt in de wijk Princenhage plotseling was aangevallen door een familielid. Deze 29-jarige man uit Breda zou haar onder meer hebben geslagen, waardoor de Tilburgse ten val kwam. Ook zou ze zijn vastgehouden door zijn vrouw, de 25-jarige vrouw uit Nijmegen. Omstanders kwamen tussenbeide, waarna de Tilburgse met haar gezelschap vertrok. Ze klaagde over pijn in haar oor en is voor controle naar een ziekenhuis gegaan.

Zondagavond rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de kruising van de Oosterstraat en de Demerstraat een ruzie gaande was, waarbij een groot aantal mensen betrokken was. Het bleek te gaan om een aantal mensen die 's middags ook al bij de ruzie betrokken waren en die nu met andere mensen verhaal kwamen halen.

Terwijl de agenten naar de melding reden, kregen ze te horen dat enkele betrokkenen in een auto waren weggereden. Politiemensen zagen de bewuste auto rijden en zetten 'm op de Dreef aan de kant. In de auto zaten de eerder genoemde 29-jarige man uit Breda en zijn 25-jarige vrouw uit Nijmegen. De twee zijn aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.