Afbeelding

Bredanaar gepakt met tienduizenden euro’s in auto

Politie

BREDA - Agenten hebben maandagnacht rond half drie een 23-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van witwassen. Er werd een groot geldbedrag in de auto van de man gevonden. De politie spreekt van tienduizenden euro’s.

Agenten zagen een man rijden op de Nieuwe Kadijk en besloten de auto te laten stoppen nadat ze het kenteken gecontroleerd hadden. De man reed in een onverzekerde auto. Zij gaven hem een stopteken nadat hij rechtsaf was geslagen naar de Terheijdenseweg. Daarna stopte de bestuurder op de Oude Baan.

Een van de agenten zag in de auto veel geld liggen. Daarop werd de bestuurder gevraagd om uit te stappen en de auto verder te onderzoeken. De man gaf aan dat de auto niet van hem was en dat ook de spullen niet van hem waren die in de auto lagen. Een groot geldbedrag wat in de auto lag is in beslag genomen.

In een tas had de man nog een groot geldbedrag zitten. Op verdenking van witwasserij is hij aangehouden en voor verhoor opgesloten. De auto is ook voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Alle aanwezige goederen, waaronder spullen die gebruikt worden voor de teelt van hennep, zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.