foto Politie Midden West Brabant
foto Politie Midden West Brabant

Snelkraak Bodegraven eindigt op spijkermat bij Breda

Politie

BODEGRAVEN/BREDA - Een snelkraak bij een Albert Heijn in Bodegraven is in de nacht van donderdag op vrijdag bij Breda tot een eind gekomen. De politie wist met behulp van spijkermatten de vrachtauto van de dieven tot stoppen te brengen.

Twee mannen van 21 en 25 jaar uit Den Haag zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de snelkraak bij de Albert Heijn aan de Oud Bodegraafseweg. Die kraak werd gemeld rond 03.40 uur, toen een getuige na de kraak een vrachtauto zonder trailer zag wegrijden.

De auto werd daarna op de A12 gespot door de politie. Een achtervolging richting Breda volgde. Op de A16 sprong één van de twee verdachten, de 25-jarige man, uit de vrachtauto, maar werd al snel aangehouden. De buit, een tas met sigaretten, werd uit de vrachtauto gegooid en het voertuig reed weg richting Breda.

Bij Breda werd twee keer geprobeerd de vrachtwagen tot stoppen te dwingen door spijkermatten. Net over de Belgische grens, op de E19, werd een spijkermat ingezet waardoor de vrachtauto een lekke voorband opliep. Nabij Hazeldonk kon het voertuig daardoor niet verder rijden waarna agenten daar de tweede verdachte konden aanhouden.

Een agent met politiehond heeft tot de aanhouding de verdachte in de gaten gehouden. Tijdens de achtervolging heeft de bestuurder geprobeerd om politieauto’s van de weg te drukken. De voertuigen liepen geen schade op. De politie doet verder onderzoek. Tegen de verdachten wordt aangifte van doodslag gedaan.