Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Verkeerscontrole Breda: 65.734 euro geïnd

Politie

BREDA - De politie hield donderdag 30 mei tussen 17.00 en 24.00 uur een grote verkeersactie in Breda. Agenten hadden vier controlelocaties ingericht: de Tilburgseweg, Claudius Prinsenlaan, Lunetstraat en Ettensebaan en controleerden daar het verkeer dat de stad inkwam.

Op alle locaties werd o.a. gecontroleerd op het gebruik van alcohol, algemene verkeersovertredingen, openstaande belastingschulden, illegale invoer en het gebruik van illegale brandstoffen. De politie werkte samen met de Belastingdienst, de Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, deurwaarders, de controle-instantie voor transport en vervoer IL&T, de ANWB en VVN.

Agenten controleerden 2442 voertuigen. Daarbij werden 139 boetes uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, zoals snelheidsovertredingen, verboden wapen- of drugsbezit en onder invloed rijden. Verder werden twee personen aangehouden, één omdat diegene gezocht werd en de ander vanwege een drugsfeit. De politie inde bovendien 8597 euro aan openstaande boetes.

Medewerkers van de Belastingdienst namen 17 voertuigen in beslag. Ook inden ze 57.137 euro aan openstaande belastingschulden.