foto: Cheon Fong Liew
foto: Cheon Fong Liew

Gestolen auto en Iphone gevonden dankzij volgapp

Politie

BREDA/HILVERSUM - Dankzij een volgapp op een gestolen iPhone heeft de politie vrijdagochtend rond kwart over zeven in Breda een gestolen Audi Q3 en de smartphone teruggevonden. Daarbij zijn twee mannen aangehouden. De auto en telefoon bleken in Hilversum te zijn gestolen bij woninginbraken.

Agenten gingen rond zeven uur richting de kruising van Konijnenberg en Moerlaken in Breda, nadat uit gegevens van de volgapp bleek dat de telefoon zich in die omgeving bevond.

Eenmaal daar trof de politie een auto aan met daarin twee 'bekenden'. De agenten fouilleerden de twee mannen in de auto, een 21-jarige man uit Breda en zijn 24-jarige bijrijder uit Breda, maar troffen in eerste instantie niets aan. Ze besloten de mannen en hun auto mee te nemen naar het politiebureau voor verdere controle.

Toen ze met de auto van de verdachten naar het politiebureau aan de Mijkenbroek reden, gaf de volgapp aan dat de telefoon weer bewoog. Op het bureau hebben ze de auto vervolgens uitgebreid doorzocht en daarbij troffen ze behalve de bewuste iPhone nog een iPhone aan, alsmede een iPad en een iBook. Al deze spullen en de auto van de verdachten zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek naar de gestolen auto ging in de tussentijd ook door. Politieagenten keken in de omgeving van waar de volgapp signalen had afgegeven en troffen uiteindelijk in de Daniel Marotstraat de gestolen auto aan. De auto is in beslag genomen.

De verdachten zijn in de loop van de ochtend overgedragen aan politiemensen uit de regio Midden-Nederland. Zij doen verder onderzoek naar de woninginbraken.