Logo bredavandaag.nl
Beeld uit archief.
Beeld uit archief. (Guido van der Kroef)
mishandeling

Weer naar huis fietsende stapper mishandeld door groep

  Politie

BREDA - Een 28-jarige Bredanaar is in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld door een groep van acht. De man fietste samen met een vriend richting huis na een avondje stappen toen bij aan het begin van de Haagweg uitgescholden werd door de op en langs de kant van de weg staande groep.


Toen het slachtoffer hier een opmerking over maakte, werd hij meerdere malen geslagen. Hij liep hierbij een op vier plaatsen gebroken jukbeen op. Hij gaat dinsdag aangifte doen bij de politie. De mishandeling vond zondagmorgen plaats rond 04.20 uur op de Haagweg tussen de Tramsingel en het Dr Jan Ingenhouszplein.

Het is het derde geval van geweld richting huiswaarts kerende stappers in korte tijd.
Op 23 juni werden twee jongens van zestien in elkaar geslagen in het Valkenberg. Een groep van tien mishandelde de twee en stal ook hun fietsen. Op 8 juni werd een 24-jarige Bredase door twee mannen mishandeld nadat ze uitgescholden werd vanwege haar uiterlijk.

Eerder dit jaar gebeurde ook iets vergelijkbaars. In februari werden twee jongens van 20 en 21 het slachtoffer van geweld door een groep van zeven. Dat gebeurde toen bij de Zoete Inval.

Update: Politie zoekt getuigen van mishandeling. Vermoedelijk daders van Marrokaanse origine, meldde slachtoffer aan de politie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief