Afbeelding
Kim Kuijpers

Twee aanhoudingen na kloppartij Klaverweide

Politie vechtpartij

BREDA - Twee mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor mishandeling nadat ze waren ontslagen uit het ziekenhuis.

Ze worden verdacht van mishandeling bij een ruzie in Breda. Het begon met een paniek telefoontje om 20.37 uur van een massale vechtpartij op de kruising Koele Mei met de Klaverweide. Er zouden meerdere personen gewond zijn geraakt en er zou sprake zijn van een vuurwapen. Verschillende eenheden van de politie spoedden zich naar die locatie.

Daar troffen ze een groep mensen aan. Nadat iedereen gecontroleerd was op het bezit van vuurwapens kon ook de ambulance doorkomen voor de gewonden. Uit een kort onderzoek bleek dat een man (29 jaar) en een vrouw (31 jaar) uit Oosterhout ruzie hadden gekregen met elkaar. Volgens de verklaringen zou de man de vrouw mishandeld hebben.

Een derde persoon, een 25-jarige inwoner uit Breda, sprong daar tussen. Dat draaide uit op een flink gevecht tussen de twee mannen waarbij de Bredanaar de man uit Oosterhout flink verwondde. Maar hij raakte zelf ook gewond. Uiteindelijk zijn de twee mannen naar het ziekenhuis gebracht waar ze in de loop van de nacht ontslagen zijn.

Ze zijn direct aangehouden en naar het bureau gebracht. De politie onderzoekt de ruzie tussen de man en de vrouw en de vechtpartij die daarop volgde.