Geschoten tijdens zitting rechtbank Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
schietpartij

Geschoten tijdens zitting rechtbank Breda

  Politie

BREDA - Tijdens een zitting op de Rechtbank van Breda zou er geschoten zijn. Dat meldt advocaat Yehudi Moszkowicz. "Stroomt hier vol met politie. Zitting is geschorst. Gerucht gaat dat een kogel huls is gevonden en een gat in de grond", aldus de advocaat op twitter.


Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens inhoudelijke behandeling van een XTC- zaak. De aanwezigen hoorden een harde knal op de publiektribune. "Waarschijnlijk geschoten met vuurwapen", tweette Moszkowic.

De politie bevestigt het incident. De dader is voortvluchtig. Bij het schietincident zijn geen gewonden gevallen. De politie ondervraagt getuigen en onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Bij het betreden van de rechtszaal worden bezoekers normaal gesproken gefouilleerd. Onduidelijk is hoe het wapen, als het een vuurwapen blijkt te zijn geweest, toch de rechtszaal kan zijn binnen gebracht. "Wapen is goed mogelijk publieketribune van zaal 1 RB Breda kent toegang aan buitenkant. Geen wapen detectie dus", stelt Moszkowic via twitter. Volgens hem worden alle in de zaal aanwezigen nu gehoord door de politie.

Update 15:13 uur: De rechtbank bevestigt maandagmiddag dat er niet gecontroleerd is, daar dit geen risicozitting betrof.

De rechtbank was maandagmorgen om 09.00 uur begonnen met de behandeling van een ontnemingsvordering. Deze volgde op de veroordeling in 2009 van twee mannen uit Rucphen en Breda voor drugshandel.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief