Antonissen Interieurbouw aan de Fatimastraat is zondagavond in vlammen opgegaan. foto Luuk Koenen/SQ Vision
Antonissen Interieurbouw aan de Fatimastraat is zondagavond in vlammen opgegaan. foto Luuk Koenen/SQ Vision

Burgemeester bezoekt bewoners ontruimde huizen

  Politie

BREDA - Burgemeester Van der Velden heeft zondagavond een bezoek gebracht aan de omgeving van de brand bij Antonissen Interieurbouw. Bij het bedrijf aan de Fatimastraat woedde zondagavond een grote uitslaande brand.


De burgemeester bezocht de bewoners die hun huis moesten verlaten en die werden opgevangen in een bus. Het ging om tien woningen die ontruimd werden, met zo’n veertig bewoners. Rond tien uur konden ze samen met de brandweer terug naar hun huis voor een inspectie. Als het veilig werd geacht, konden ze thuis blijven. Daar werd voor gekozen. Even voor de terug keer, gaf de brandweer het sein brand meester.

De brand sloeg zondagavond snel om zich heen. Van een middelgrote werd het al snel een grote brand. Dat betekende dat ook de Veiligheidsregio zich ermee ging bemoeien en ter plaatse een controlepost inrichtte en dat er veel verschillende brandweerwagens aanwezig waren.

Om de brand goed te kunnen bedwingen, moest de brandweer water uit de Mark pompen. Dat werd naar een hoogewerker geleid. Vanwege de rook adviseerde de brandweer ramen en deuren gesloten te houden. Verschillende straten in de omgeving werden afgesloten om de aanvoer van water met brandslangen te kunnen garanderen.

Opvallend is dat de gemeente en de veiligheidsregio dit keer zeer actief informeren via sociale media. Beide kregen kritiek na de brand in Oosterhout eerder dit jaar. Toen werd naar elkaar verwezen voor de verantwoordelijkheid en was de veiligheidsregio terughoudend.