Drukt in de Schoolstraat tijdens het laatste Happy Hour.
Drukt in de Schoolstraat tijdens het laatste Happy Hour. (Sjoerd Lips)
uitgaan

Gemeenten werken samen in toezicht horecawet

  Politie

BREDA - Breda gaar samen net tien andere gemeenten uit het politiedistrict Baronie samenwerken in een pool van buitengewoon opsporingsambtenaren. De ambtenaren gaan controleren op de nieuwe Drank- en Horecawet.


De samenwerking gaat in op 1 januari, als ook de nieuwe wet ingaat. Jongeren mogen dan pas vanaf 18 jaar alchohol drinken en kopen in horeca en winkels. De burgemeesters van de elf gemeenten hebben hiertoe op 16 december een convenant en een samenwerkingsovereenkomst getekend.

“Gemeenten krijgen er steeds meer taken bij, ook op het gebied van handhaving en toezicht”, zo geeft burgemeester Van der Velden van Breda aan. “We geven uitvoering aan onze wettelijke taken maar dan moeten we wel zo efficiënt mogelijk omgaan met de mensen en de middelen. Met deze samenwerking kunnen we elkaar helpen die taak uit te voeren.”

De elf deelnemende gemeenten zijn Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem en Zundert.
Vijf gemeenten namelijk Breda, Oosterhout, Etten-Leur, Woudrichem en Zundert leveren de toezichthouders. De overige zes gemeenten ‘kopen’ capaciteit in bij deze vijf gemeenten. De gemeenten houden zeggenschap over hun eigen regelgeving en over hun eigen toezichtcapaciteit.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief